Camí de la “wearabilitat”. Tendències i acostaments.

Som ja a l’època de la wearabilitat. Els primers interessats són els fabricants de dispositius mòbils, que busquen la manera de camuflar els seus suports sota aparences ben evidents encara, com ulleres o rellotges. El problema principal continua essent el de despesa energética i capacitat d’emmagatzematge o de recàrrega. Estar a la moda encara ha de solventar els problemas derivats de l’angoixa de no trobar llocs on poder realizar la recàrrega. En aquest sentit, té els mateixos problemes que els vehicles elèctrics, que, si s’acaben identificant com un mode de viure o entendre la convivència amb el medi ambient, també es podrien considerar “wearables” si la indústria de l’automòbil o vol veure així.

ciborg

La medicina, però, està donant passes de gegant amb el disseny, per exemple, de “tatuatges” que envien dades sobre els pacients, o dels soldats en el desenvolupament de la seva tasca (les aplicacions en l’àmbit millitar també estan més que garantides) i que, degudament controlades, serveixen per donar alertes. I si volem anar més “endins” ja només cal insertar el giny que ens permeti gestionar la domòtica de la llar o passar informació sota la nostra pell, com el projecte de moment conceptual de New Deal Design, o la implantació d’anticonceptius que es poden activar odesactivar per control remot, que ja és un fet. La geolocalització torna a ser un element clau per a un desenvolupament eficient d’aquesta tasca.

Quines poden ser les tendències a partir d’ara? La convergència entre sectors de les tecnologies de la comunicació i d’altres fins ara no directament vinculades, com la moda, la salut, la pràctica de l’esport o els suports i mitjans de transport que “portem a sobre” està garantida. Els acostaments i aliances o el desenvolupament de línies “wearable” en cadascun d’aquests àmbits o espais de negoci està garantida. Sens dubte, buscar idees que promocionin la connectivitat entre diferents activitats es presenta, doncs, com un estimulant espai per a la creativitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s